Theorie examen

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit drie onderdelen:

  • Gevaarherkenning (25 vragen)
  • Verkeersregels (30 vragen)
  • Verkeersinzicht (10 vragen)

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die je op een grote tv-monitor ziet. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder van het CBR-voertuig bent.

Wanneer ben je geslaagd?

  • Van de 25 vragen over gevaarherkenning moeten er 13 goed zijn
  • Van de 40 vragen over de regels en verkeersinzicht moeten er 35 goed zijn

Je moet dus voor beide onderdelen een voldoende halen om te slagen.
Bij het theorie-examen moet je een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs overhandigen.

Let op!

Als je niet het vereiste bij je hebt, of als je niet op tijd op het examencentrum bent, kan je niet deelnemen aan het theorie-examen. Je krijgt het betaalde examengeld niet terug van het CBR.

Om je goed voor te bereiden bieden wij elke maandagavond een Theorieles aan. Daarnaast kan je ook vaak Theorie online oefenen! Ga goed voorbereid aan de slag!

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl