Rijschool Helmond

Rijschool in Helmond

Ben je op zoek naar een rijschool in Helmond die je uitstekend kan helpen bij het behalen van je rijbewijs? Een goede rijschool Helmond waar kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan en waar ook de mensen met bijv. ADHD, ADD en ASS op de juiste plek zijn of met autisme en faalangst?

Warrenburg Rijopleidingen is van mening dat een goede (rij)opleiding de basis is om op veilige en verantwoordelijke wijze aan het verkeer deel te kunnen nemen. Uiteraard leren we je de verkeersregels, hoe het voertuig te bedienen en hoe te bewegen in het verkeer. Maar wij doen nog meer! Wij willen je als rijschool in Helmond coachen, ondersteunen en adviseren bij je rijopleiding en rijles, vandaar dat we liever spreken van een mentor of coach dan van een instructeur.

Een opleiding tot veilige, verantwoordelijke en milieubewuste verkeersdeelnemer.

Bij elke rijschool kun je je autorijbewijs halen maar wij kiezen bewust voor opleidingen omdat wij je meer willen bieden dan alleen je rijbewijs. Wij leiden op tot veilige, sociale, verantwoordelijke en milieubewuste verkeersdeelnemers. Je coach helpt je bij je lessen en geeft advies.

In overleg stellen we een lesprogramma op zonder afbreuk te doen aan de examen- en vaardigheidseisen zoals deze door het CBR zijn vastgesteld.

In ons streven als rijschool in Helmond om een constante kwaliteit te kunnen waarborgen blijven wij ons bijscholen in het vakgebied.

Stap voor stap

Jouw instructeur houdt goed in de gaten wat je al wel kunt en waar je nog moeite mee hebt. Dit houden we bij op de leskaart die je van je instructeur krijgt. Hier kan je op bijhouden waar je nog op moet oefenen en wat je al goed kan. Je gaat door deze gestructureerde rijlessen Helmond stapgewijs vooruit. Je instructeur geeft duidelijke uitleg, blijft geduldig en legt rustig uit hoe alles werkt en wat je moet doen. Als je nog nooit in een auto hebt gezeten, is dit best wel even wennen namelijk. 

Autorijbewijs

Bij Warrenburg Rijopleidingen gaan we ervan uit dat iedereen kan leren autorijden. Wij zijn een professionele rijschool en wij leren jou graag auto rijden. Wij vinden het erg belangrijk dat jij je volledig op je gemak voelt in de auto. Stap voor stap zorgen we ervoor dat je jouw rijbewijs haalt. Wij houden hiermee vooral rekening met jou. We kijken hoe snel je iets op pakt en gaan daarvan uit bij het inplannen van de lessen. Met je theoriecertificaat op zak kun je aan de slag met de daadwerkelijke parktijkautorijlessen. Dit kan al vanaf 17 jaar en met 16,5 jaar mag je al autorijles nemen. 

Bij Warrenburg Rijopleidingen kan je ook een rijles automaat nemen. Dit kan wanneer je bijvoorbeeld moeite hebt met schakelen of dat je het fijn vindt om met een automaat te rijden. Lees meer over de verschillen tussen rijles met automaat en rijles in schakelauto.

Rijles met ADHD, ADD, ASS, autisme of faalangst.

Bij Warrenburg gaan we ervan uit dat iedereen in staat is om een auto rijbewijs te halen. Helaas is het voor sommige iets lastiger dan voor anderen. Bij Warrenburg.nl Rijopleidingen is Paul van de Warrenburg erkend instructeur Autisme en ADHD. Hij is daarnaast ook faalangstinstructeur. Paul van de Warrenbrug kan iedereen goed en geduldig begeleiden. Hij houdt rekening met je en leert je stap voor stap auto rijden. Zo krijg je bij ons gestructureerde rijlessen met duidelijke uitleg. Wij merken dat dit voor mensen met ADHD, ADD, ASS en autisme een hele fijne aanpak is. Wanneer jij of jouw ouder(s) of begeleider het fijn vindt dat wij de vorderingen terug koppelen, kunnen wij dit ook doen. Ook voor mensen met faalangst is het goed om te weten dat iedereen bij Paul van de Warrenburg een rijbewijs haalt. Hij blijft rustig en heeft alle geduld voor je. Meer over Faalangst rijles.

Brommobiel rijbewijs Helmond

Wordt je binnenkort 16 of ben je net 16 geworden? Wil je graag je brommobiel rijbewijs halen? Dan kun je kiezen voor twee rijbewijzen, namelijk het AM rijbewijs en het AM4 rijbewijs. Bij een AM rijbewijs mag je een scooter, brommer, snorfiets, brommobiel en speed-pedelec besturen. Je kunt al vanaf 15,5 jaar brommer theorie-examen afleggen. Bij het AM4 rijbewijs mag je enkel een brommobiel besturen. Lees meer over je brommerrijbewijs halen

Aanhangwagenrijbewijs

Wil je graag met een aanhangwagen rijden? Afhankelijk van de maximale toegestane massa en het voertuig dat de aanhanger trekt moet u beschikken over rijbewijs B of BE. Rijbewijs B is het normale autorijbewijs en hiermee mag je een aanhangwagen trekken van maximaal 750 kilo en de auto en aanhangwagen mogen niet meer dan 3500 kilo wegen. Voor een grote aanhangwagen kan je je rijbewijs BE bij Rijopleidingen binnen een dag halen. Hiermee mag je een aanhangwagen trekken van maximaal 3500 kilo. Een tryout van 1.5 uur kun je al doen vanaf € 75,- en een volledige dagopleiding kost je € 555,- waarbij de lunch en het examen zijn inbegrepen. 

Motorrijbewijs halen

Wil je graag je motorrijbewijs halen in de omgeving van Helmond? Bekijk meer over het Motor Theorie Examen en het Motor Praktijk Examen.

Er zijn drie categorieën om je motorrijbewijs te halen. Deze zijn afhankelijk van je motorvermogen, leeftijd en ervaring. 

  • Categorie A1, is de categorie geschikt voor motorfietsen tot 125cc en mogen maximaal beschikken over 11 KW. De minimum leeftijd om je Categorie A1 motorrijbewijs te halen is 18 jaar. 
  • Categorie A2, is de categorie geschikt voor motorfietsen die mogen beschikken over een maximaal vermogen van 35 KW. De minimum leeftijd om je Categorie A2 motorrijbewijs te halen is 20 jaar. Vereiste is dat je wel minimaal twee jaar beschikt over je Categorie A1 rijbewijs.
  • Categorie A, is de categorie geschikt voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijf voor dit motorrijbewijs is 22 jaar. Ben je nog jonger dan 24 jaar, dan dien je minimaal twee jaar in het bezit te zijn van het Categorie A2 rijbewijs om dit rijbewijs te behalen.

Heb je al een motorrijbewijs, maar is het lang geleden dat je voor het laatst op de motor hebt gezeten? Je wilt echter wel weer graag op de motor zitten. Door een opfriscursus motor rijden te doen, leer je weer veilig motor rijden. Tijdens de eerste les bekijken we hoeveel lessen je nodig hebt. Soms is dit maar een enkele les, maar het kunnen ook wat meer lessen zijn. Lees meer over onze opfriscursus motor rijden.

Wil je ook meer weten over een camper rijbewijs? Lees hier meer. 

Waarom naar Warrenburg Rijopleiding in Helmond?

Warrenburg Rijopleidingen is een goede rijschool Helmond. Dit is te zien aan onze gestructureerde lessen, duidelijke uitleg en altijd dezelfde instructeur. Daarnaast hebben wij een erkend instructeur autisme en ADHD en tevens faalangsinstructeur. We noemen de instructeurs liever coaches, omdat zij je coachen en ondersteunen tijdens de autorijles. Dit is een hele fijne manier van werken. 

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl