Rijles met faalangst

Na vele rijlessen is het eindelijk zo ver dat je kan gaan afrijden. Dit is het moment waarop je kan laten zien wat je kunt. Regelmatig krijgen wij te maken met leerlingen die het toch wel erg spannend vinden om af te rijden. Soms zelfs zo spannend dat ze alles vergeten wat ze hebben geleerd. Vaak komt dit doordat ze bang zijn het te laten mislukken, ook wel faalangst genoemd. Bij Warrenburg.nl is Paul van de Warrenburg gediplomeerd faalangstinstructeur.

Rijles met faalangst

Faalangst zorgt er voor dat je denkvermogen blokkeert. Het lukt je niet meer om helder na te denken. Daarnaast krijg je vaak last van hele koude of juist hele warme handen en begin je te zweten. Je kan zelfs krampen in je maag krijgen, trillen, bibberen of hele droge lippen krijgen. Dit komt allemaal door de spanning die je voelt om niet te falen. Een keertje falen is helemaal niet erg, maar de angst om opnieuw te falen stapelt zich vaak op onder faalangstleerlingen. Waardoor het halen van het rijexamen alleen maar lastiger wordt. Meer over Faalangst rijles.

Altijd spannend

De zenuwen helemaal weghalen lukt ons helaas niet. Wel is onze faalangstinstructeur opgeleid om ervoor te zorgen dat een leerling met faalangst meer vertrouwen heeft in zichzelf, minder zenuwachtig is en hierdoor vaak beter zal presteren. Onze faalangstinstructeur probeert de bron van de  faalangst te vinden en vanuit hier de leerling te helpen. 

Het is heel normaal om het rijexamen niet gelijk de eerste keer te halen. Vaak gebeurt dit door de zenuwen, maar veel leerlingen moeten ook even wennen aan de situatie. Een rijexamen is voor iedereen heel spannend. Het geeft dan ook helemaal niet als je het niet meteen haalt. Tijdens de rijlessen proberen de instructeurs zo duidelijk mogelijk aan te geven aan de leerlingen. Voor rijles met faalangst kan je goed terecht bij Warrenburg.nl.

Onze specialisten helpen je

Is rijles of afrijden voor jou lastig door faalangst of misschien wel door autisme of rijles met ADHD? Wij zijn gespecialiseerd in leerlingen met ADHD of autisme. Bekijk hier meer.

Rijles met faalangst

Faalangstexamen CBR

Het CBR heeft sinds 2009 speciale faalangstexamens, deze duren 90 minuten en daarmee iets langer dan het gewone examen. Je wordt in deze tijd gerustgesteld door de faalangstexaminator. Daarnaast mag je tijdens het rijden ook een time-out aanvragen als het denkvermogen blokkeert. Je gaat dan even naast de weg staan om je weer meer op je gemak te stellen. Het faalangstexamen is wel duurder dan het gewone rijexamen.

Bekijk het werkgebied van Warrenburg. Heb je vragen of wil je misschien een afspraak maken om kennis te maken? Klik op de knoppen hieronder, we ontmoeten je graag!

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl