Rijles en autisme

Iemand met Autisme leert en denkt op een andere manier dan iemand zonder Autisme. In combinatie met hectiek kan iemand met Autisme wel eens tegen problemen aanlopen.

Rijles en autisme, haal je rijbewijs

Gezien de hectiek op de huidige Nederlandse wegen zal ook het behalen van het rijbewijs een andere aanpak vergen dan voor iemand zonder Autisme. Paul van de Warrenburg is een erkend instructeur voor het behalen van het rijbewijs voor iemand met Autisme. Onze ervaring leert dat iemand met Autisme vaak heel goed aan het verkeer kan deelnemen, echter vergen de rijlessen een andere aanpak op het gebied van waarnemen en denken.

Rijlessen voor iemand met Autisme

Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het heel goed mogelijk voor iemand met autisme om zijn of haar rijbewijs te behalen. Wij achten het zeer belangrijk om de manier van denken te begrijpen en zo samen tot een overzichtelijke en toch prettige manier het autorijden te leren. 

Stap voor stap, dat is hoe wij graag het autorijden leren voor iemand met autisme. De kunst in de begeleiding van iemand met autisme zit hem in het concreet en duidelijk mogelijk zijn. Je beschikt altijd over dezelfde instructeur, iets wat vaak zeer prettig wordt ervaren.  

Ook is het natuurlijk geen probleem om problemen of vorderingen terug te koppelen aan ouders of de begeleider. 

Heb je misschien geen autisme, maar wil je wel graag extra begeleiding vanwege bijvoorbeeld faalangst of rijles met ADHD? Geef het aan! Wij helpen je bij het halen van je rijbewijs.

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl