Rijles Automaat

Wil jij rijles in een auto met automaat en niet in een schakelauto? Dat kan bij Warrenburg Rijopleidingen uit Helmond.

Rijles Helmons automaat

Misschien heb je moeite met het schakelen in een auto of vind je het prettiger om in een auto met automaat te rijden. In dat geval is rijles in een auto met automaat een prima oplossing. Uiteraard leer je tijdens je rijles om als een veilige verkeersdeelnemer actief deel te nemen aan het verkeer. Wij zorgen ervoor dat je met zelfvertrouwen de weg op gaat en ook al lijkt de rijles in een automaat veel op een reguliere rijles, er zijn ook zeker verschillen.  

Verschillen tussen rijles met automaat en rijles in schakelauto

Rijles automaatBij het rijden in een automaat hoef je minder handelingen uit te voeren dan in een schakelauto. Je auto past zich namelijk vanzelf aan aan de gereden snelheid en jij kunt je daarom volledig op de weg richten. Een rijbewijs voor automaat is geschikt voor iedere verkeersdeelnemer, maar toch vooral bedoeld voor mensen die moeite hebben met rijden in een schakelauto. Als je gaat afrijden na rijles met een automaat krijg je een Verklaring van rijvaardigheid B met de aantekening ‘automaat’. Met dit rijbewijs mag je niet in een schakelauto rijden. Wil je later alsnog een rijbewijs B zonder automaatbeperking verkrijgen, moet je nogmaals het praktijkexamen afleggen met een auto die wel is voorzien van een koppelingspedaal. Met een regulier rijbewijs B mag je zowel in een automaat als een schakelauto rijden.

Is rijles automaat iets voor jou?

In de regio Zuid-Oost Brabant, d.w.z. Helmond, Deurne, Laarbeek, Nuenen, Bakel, Lierop, Mierlo, Someren, Asten en Geldrop verzorgt Warrenburg Rijopleidingen professionele rijles in een auto met automaat. Wij helpen jou zelfverzekerd de weg op in je auto.

Heb je rijles in een reguliere auto geprobeerd of heb je door een andere reden het gevoel dat jij het meest gebaat bent bij rijles met een automaat? Informeer dan bij Warrenburg Rijopleidingen naar de mogelijkheden. Ons uitgangspunt is altijd om voor iedereen een rijlestraject te bieden dat bij hem of haar past. Juist daarom bieden wij ook rijles voor mensen met ADHD en rijles voor mensen met faalangst. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Bekijk onze speciale pagina en neem dan contact met ons op of maak een afspraak!

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl