Brommerrijbewijs AM

  • Haal ook je brommerrijbewijs

Bron: rijksoverheid.nl

Ben je16 jaar of ouder? Dan mag je op een bromfiets rijden. Een bromfietsrijbewijs is verplicht. Een brommerrijbewijs is niet nodig wanneer je een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) bezit.

Bromfietscertificaat vervallen

Heb je nog een oud bromfietscertificaat? Dan mag je daar niet mee op de bromfiets, bromscooter, snorfiets, spartamet of brommobiel rijden. 

Rijlessen volgen en examen aanvragen

Je kunt al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen voor het brommerrijbewijs. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen en praktijkexamen doen. Op de site van het CBR kan je meer informatie vinden over hoe je het rijexamen AM zelf kunt aanvragen. Ook leest je daar alles over het theorie-examen en praktijkexamen voor het rijbewijs AM. Indien je voor Warrenburg.nl rijopleidingen kiest verzorgen wij deze aanvraag kosteloos voor je. 

Rijbewijs AM ophalen bij gemeente

Als je geslaagd bent voor je brommerexamen, kan je bij de gemeente het rijbewijs aanvragen. De kosten hiervan verschillen per gemeente. Na aanvraag duurt het nog 5 werkdagen voor je je rijbewijs kunt ophalen.

Rijbewijs AM verlengen (vernieuwen)

Een rijbewijs AM is normaal gesproken 10 jaar geldig. Voordat de geldigheidsduur om is, moet je het bromfietsrijbewijs laten verlengen bij de gemeente.

Is het brommerrijbewijs verlopen, dan kan je het laten vernieuwen. Tot je het nieuwe rijbewijs in je bezit hebt, mag je niet autorijden. Doe je dat toch, kan je een boete krijgen.

Verlies of diefstal van rijbewijs AM

Ben je je rijbewijs AM kwijt (verloren of gestolen)? Doe dan aangifte bij de poltie. De politie maakt dan een proces-verbaal op. Met dit proces-verbaal, een kleurenpasfoto en een geldig identiteitsbewijs vraag je bij de gemeente (stadsdeelkantoor) een nieuw rijbewijs aan.

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl