WINTERBAND MOET ALPINE-SYMBOOL HEBBEN

Geplaatst: 11-12-2017

Per 1 januari 2018 worden in Duitsland alleen nog banden met het zogenaamde Alpine-symbool, de berg met drie spitsen, erkend als winterbanden. Alleen de aanduiding M+S? Dan is het geen winterband.

Alpine-symbool voortaan verplicht

Alpine-symbool

Met ingang van 1 januari 2018 worden alleen banden met het Alpine-symbool als echte winterband erkend bij onze oosterburen. Je hoeft echter niet meteen naar de bandenboer om nieuwe sloffen aan te schaffen. Koop je voor 1 januari nieuwe banden met bijvoorbeeld alleen het M+S symbool, dan mag je daar op blijven rijden tot aan eind september 2024. Koop je echter na 1 januari nieuwe banden zonder het symbool, heb je wel een probleem. Gekeken wordt dan naar de zogenaamde DOT-code op de band, die de productiedatum aangeeft.

De reden is simpel. De aanduiding M+S kan door iedereen gebruikt worden en zegt helemaal niets over de kwaliteiten van een band bij winterse omstandigheden. Een band met het Alpine-symbool is wel getest onder deze omstandigheden en voldoet aan een aantal eisen. Het blijft in Duitsland verplicht om winterbanden onder de auto te hebben bij winterse weersomstandigheden. Deze regelgeving blijft hetzelfde. Nieuw is wel dat niet alleen de bestuurder, maar ook de eigenaar een boete krijgt als je zonder winterbanden tijdens winterse weersonstandigheden onderweg bent.

 

Nieuws overzicht
Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl