rijbewijs per post thuisbezorgd

Geplaatst: 02-07-2015

Rijbewijs kan nu worden thuisbezorgd met de post

rijbewijs

Alle Nederlandse gemeenten mogen vanaf woensdag het rijbewijs per post naar mensen sturen die het net verlengd of aangevraagd hebben. Het verplicht bij het gemeentehuis ophalen van het document lijkt daarmee bijna verleden tijd. Dat heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur bekendgemaakt.

Inwoners kunnen aanvragen om het rijbewijs per post thuis te laten sturen, maar moeten daar wel een klein bedrag voor betalen. Het gaat nog steeds om een experiment, maar wanneer dit slaagt wil minister Schultz de nieuwe verstrekkingswijze definitief opnemen in de regelgeving. De nieuwe aflevermethode zal nog niet overal worden uitgerold, want niet alle Nederlandse gemeenten willen hier al in de pilotfase mee werken en wachten liever tot de regelgeving er daadwerkelijk is.

Eerdere proef

In de gemeenten Haarlemmermeer, Molenwaard en sinds deze maand ook in Hof van Twente was het al eerder mogelijk om het rijbewijs te laten opsturen. Zij deden mee aan een eerdere proef van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Nieuws overzicht
Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl