Kandidaten met ADHD, ADD of ASS sneller op CBR-examen

Geplaatst: 02-07-2015

Kandidaten met ADHD, ADD of ASS sneller op CBR-examen

Praktijkexamenkandidaten met ADHD, ADD of ASS kunnen vanaf nu het beoordelingsproces voor rijgeschiktheid sneller doorlopen. Dit kunnen zij doen door een onafhankelijk specialist te bezoeken. De gemiddelde beoordelingsduur wordt daardoor verkort van 55 naar 27 dagen, waardoor er sneller een CBR-examen kan worden afgelegd.

De nieuwe procedure is door het CBR getest met een pilot en positief bevonden. Deze geldt alleen voor examenkandidaten voor de auto of motor. Zij kunnen nu een door het CBR aangewezen specialist bezoeken voor het indienen van een Eigen verklaring, waardoor de benodigde informatie direct compleet is en het beoordelingsproces kan worden versneld.

Beoordeling

Examenkandidaten met ADHD, ADD of een autismespectrumstoornis (ASS) moeten de Eigen verklaring nog wel eerst invullen, maar nemen die mee naar een van de ongeveer veertig specialisten die door het CBR zijn aangewezen om de keuring te volbrengen. De specialist stuurt het pakket met de verklaring en de keuring naar het CBR, waarna de examinant daar wordt uitgenodigd voor een rijtest. Wanneer deze positief verloopt, wordt een rijgeschiktheidsverklaring afgegeven en kan de rijschool een examen aanvragen.

Wanneer de specialist een negatief advies geeft in het keuringsrapport, kan de leerling zich beroepen op het blokkeringsrecht. Daarmee krijgt het CBR geen inzage in het rapport en neemt het een jaar geen nieuwe verklaring in behandeling, waardoor in die periode geen examen kan worden afgelegd.

Nieuws overzicht
Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl