Houd je zintuigen scherp in het nieuwe motorseizoen

Geplaatst: 17-03-2017

Houd je zintuigen scherp

Beter twee keer gekeken als niets waargenomen. Voor motorrijders en scooterrijders komt het erop neer dat zij vaak te laat of helemaal niet worden waargenomen. Het betreft ongeveer 70 procent van de aanrijdingen tussen auto's en motorfietsen veroorzaakt door bestuurders in Duitsland.

Het IFZ (Duits instituut voor tweewielerzekerheid) wil met deze boodschap duidelijk maken dat alle vier- en twee wiel bestuurders op elkaar moeten letten.. Vooral in het begin van het motorseizoen moeten automobilisten en motorrijders hun zintuigen op scherp zetten. Maar de bestuurders van deze voertuigen worden zijn hiermee gewaarschuwd. Immers, wie zijn risico's kent kan dan het risico adequaat beoordelen en proberen te minimaliseren. Daarom is het beter om niet blindelings te vertrouwen op de voorrangsregel maar extra te controleren. Wie zichtbaar rijdt voor de andere is dan ook beter herkenbaar, wie dan eerder kan remmen is duidelijk in het voordeel.

https://www.youtube.com/watch?v=o87RsvC-4F8

Nieuws overzicht
Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl