Fikse prijsstijging CBR, onder andere door nieuwe cao

Geplaatst: 15-11-2018

 

Drie CBR-tarieven stijgen volgend jaar met bijna 6 procent: dat van het B-examen, de tussentijdse toets en E achter B. Maar het kan nog hoger, want de kosten van de Eigen Verklaring stijgen met 8,6 procent. De klanten van het CBR moeten onder andere fiks meer betalen vanwege personeelskosten in relatie tot de nieuwe cao.

Dit blijkt uit de tarieven voor 2019 die het CBR vandaag heeft bekendgemaakt. Uit de verklaring die daarbij wordt gegeven, is het maar net wat je wilt communiceren. Het CBR laat weten dat de tarieven met gemiddeld 5 procent stijgen, maar aan het B-examen wordt bij de particuliere examens verreweg het meest verdiend en dit zit in de hoogste categorie prijsstijgingen. Het B-examen kost volgend jaar 108 euro (plus 6 euro). De CCV-tarieven stijgen met gemiddeld 2 procent en bij vorderingen wordt een gemiddelde prijsstijging van 4,2 procent genoteerd. Waarin de procentuele grote verschillen zitten (er is een bandbreedte van 0 procent voor het individuele theorie-examen en 8,9 procent voor de Eigen Verklaring), heeft het CBR niet bekendgemaakt.

Nieuw cao
De tarieven stijgen onder andere door de nieuwe cao, de stijging van de pensioenpremie, het toegenomen aantal nader te beoordelen Eigen Verklaringen en de inflatiecorrectie.

Nieuws overzicht
Bovag Garantie Fonds
BOVAG Garantiefonds Rijscholen (BGF)
Als je bij een BOVAG-rijschool lessen in de vorm van een pakket vooruitbetaalt, krijg je garantie! Mocht je rijschool onverhoopt failliet gaan, dan zorgt het BGF ervoor dat je schadeloos wordt gesteld.
Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
Bovag
BOVAG Aangesloten
Als je bij een BOVAG-rijschool lessen in de vorm van een pakket vooruitbetaalt, krijg je garantie! Mocht je rijschool onverhoopt failliet gaan, dan zorgt het BGF ervoor dat je schadeloos wordt gesteld.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
06 2818 2559
info@warrenburg.nl