CBR verhoogd tarieven

Geplaatst: 26-12-2013

Het CBR gaat de tarieven voor 2014 met gemiddeld 3,3 procent verhogen

Deze verhoging is te danken aan een daling van het aantal CBR-praktijkexamens.

De directie van het CBR verwacht maar liefst 8 procent minder praktijkexamens dan in 2013. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft met de voorstellen van het CBR om de tarieven te verhogen ingestemd, zo meldt het CBR. Dit zal uiteindelijk ook betekenen dat rijschoolondernemers hun omzet flink zullen zien dalen.

Gaan er klappen vallen?

Volgens Peter van Neck, voorzitter VRB, gaan er klappen vallen in de rijscholensector. Hij denkt dat het een jaar gaat worden waarin de rijscholensector wordt geconfronteerd met een groot aantal faillissementen. Veel collega rijschoolhouders hebben het zwaar en veel pas gestarte zzp-ers zullen wellicht moeten stoppen. Het CBR verwacht een minimale teruggang van 8 procent. Er zullen dus klappen gaan vallen, dat is duidelijk.

Lesprijs All-in van € 56,87.

Om de branche gezond te maken zullen er aantal rijscholen moeten verdwijnen. Een gezonde rijschoolbranche zou moeten bestaan uit maximaal 5000 rijscholen. Op dit moment zijn dat er meer dan 8000. Volgens van Neck kun je uit deze cijfers wel opmaken hoeveel rijscholen er zullen wegvallen. Een groot aantal geregistreerde rijscholen haalt nog geen 10 examens per jaar en voor deze rijscholen is er dus geen bestaansrecht. Verder staan er een grootaantal rijscholen geregistreerd met aan maximum aantal examens van 25 per jaar. Ook daar zal het geen vetpot zijn. Met een gemiddelde tariefstijging van 3.3% in 2014 zullen de prijzen dus moet worden aangepast. In de Rij-instructie van december 2013 staat een duidelijke kostprijscalculatie van € 57,87 all-in.

 

Nieuws overzicht
Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl