Motorrijbewijs halen en veilig de weg op

Wil je je motorrijbewijs halen in de omgeving van Helmond? Warrenburg Rijopleidingen helpt je verder.

Drie categorieën om je motorrijbewijs te halen

Om je motorrijbewijs te halen maken we onderscheid tussen drie categorieën, welke afhankelijk zijn van je motorvermogen, je leeftijd en ervaring:

  • Categorie A1, is de categorie geschikt voor motorfietsen tot 125cc en mogen maximaal beschikken over 11 KW. De minimum leeftijd om je Categorie A1 motorrijbewijs te halen is 18 jaar. 
  • Categorie A2, is de categorie geschikt voor motorfietsen die mogen beschikken over een maximaal vermogen van 35 KW. De minimum leeftijd om je Categorie A2 motorrijbewijs te halen is 20 jaar. Vereiste is dat je wel minimaal twee jaar beschikt over je Categorie A1 rijbewijs.
  • Categorie A, is de categorie geschikt voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijf voor dit motorrijbewijs is 22 jaar. Ben je nog jonger dan 24 jaar, dan dien je minimaal twee jaar in het bezit te zijn van het Categorie A2 rijbewijs om dit rijbewijs te behalen.

Voor het categorie A rijbewijs geldt dat je dit rijbewijs ook rechtstreeks kunt behalen, echter geldt voor dit rijbewijs dan een miniumleeftijd van 24 jaar.

Meer over het motor praktijk examen.

Motorrijbewijs halen

Motorrijlessen nemen in Helmond

Wil je motorrijlessen nemen? Je dient minimaal 17 jaar oud en in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat voor een motor of voor een auto. Neem hieronder contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We maken graag kennis met je!

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl