Faalangst rijles

Je weet precies hoe het moet, maar toch komt het er niet uit. Je vergeet op het moment wat je moet doen en raakt misschien zelfs in paniek. Dit zie je vaak bij iemand met faalangst. Warrenburg Rijopleidingen probeert iedereen met faalangst zo goed mogelijk te helpen. Iedereen is in staat om bij ons het rijbewijs te halen. 

Rijbewijs halen met faalangst

Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Je bent bang om een bepaalde taak niet te laten mislukken. Hierdoor krijg je irrationele angst. Het kan zo zijn dat je hart sneller gaat kloppen en de bloed- en zuurstoftoevoer naar armen, handen, benen en voeten toe neemt. Je begint misschien wel te zweten en krijgt erg koude of warme handen. Ook verkramping van de maag, drope lippen en trillen kan voorkomen. Door Faalangst kan het denkvermogen blokkeren. Je kan niet meer helder nadenken. Naarmate de mislukte pogingen toenemen, groeit de faalangst. 

Meer over Autisme ADHD of faalangst

Faalangst rijles

Bij Warrenburg Rijopleidingen kan onze instructeur goed omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst. Hij kijkt naar de bron van de angst en gaat proberen zoveel mogelijk zelfvertrouwen op te bouwen en de zenuwen te verminderen. Wij zijn er van overtuigd dat het voor iedereen mogelijk is om het rijbewijs te halen. Af en toe een foutje mag, ook op je examen. Niemand verwacht dat je het in één keer helemaal goed doet. 

Helaas lukt het ons niet alle zenuwen weg te nemen, maar wel om ze te verminderen. Warrenburg Rijopleiding zal je zoveel mogelijk begeleiden bij je faalangst. Je kan ook een faalangstexamen maken bij het CBR waar je iets meer tijd krijgt en een keer mag stoppen, wanneer je denkvermogen blokkeert. Meer over Rijles met faalangst.

 faalangst rijles

Warrenburg Rijopleidingen

Bij Warrenburg Rijopleidingen helpen we je graag bij het halen van je rijbewijs. Ook voor faalangst rijles kan je bij Warrenburg terecht. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou, of heb je vragen? Bekijk onze speciale pagina en neem contact met ons op of maak een afspraak!

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl