Rijbewijs voor camper

Kijkt u er naar uit om lekker op vakantie te gaan met de camper maar twijfelt u of uw huidige rijbewijs hiervoor voldoende is? Welk rijbewijs of theorie examen u nodig heeft om in uw camper te rijden hangt af van het maximale gewicht van de camper en het aantal personen dat u kunt vervoeren. 

Een camper rijbewijs

Heeft u een camper of gaat u op vakantie met de camper met een maximaal gewicht van 3500 kilo en mag u exclusief uzelf maximaal 8 personen meenemen? Dan volstaat een rijbewijs B, welke u in bezit heeft voor uw autorijbewijs als camper rijbewijs.

Het juiste camper rijbewijs voor uw camper is afhankelijk van het maximale gewicht en het maximaal aantal zitplaatsen. Hier volgt een lijst met de verschillende rijbewijzen per categorie;

  • Rijbewijs B; Maximaal gewicht tot 3500 kilo en maximaal 8 zitplaatsen, uzelf niet meegerekend.
  • Rijbewijs C1; Maximaal gewicht tussen 3500 kilo en 7500 kilo. Maximaal 8 zitplaatsen, uzelf niet meegerekend.
  • Rijbewijs C; Maximaal gewicht mag meer dan 7500 kilo zijn. Maximaal 8 zitplaatsen, uzelf niet meegerekend.
  • Rijbewijs D1; Maximaal gewicht is nvt. Maximaal aantal zitplaatsen is 8 tot 16. Indien de camper langer is dan 8 meter dan heeft u rijbewijs D nodig.
  • Rijbewijs D; Maximaal gewicht is nvt. Maximaal aantal zitplaatsen mag meer dan 16 zijn. 

Gaat u binnenkort op vakantie met uw camper en beschikt u nog niet over een camper rijbewijs? Bekijk het werkgebied van Warrenburg en maak dan nu een afspraak of laat u informeren.

Bovag Garantie Fonds
BOVAG Garantiefonds Rijscholen (BGF)
Als je bij een BOVAG-rijschool lessen in de vorm van een pakket vooruitbetaalt, krijg je garantie! Mocht je rijschool onverhoopt failliet gaan, dan zorgt het BGF ervoor dat je schadeloos wordt gesteld.
Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
Bovag
BOVAG Aangesloten
Als je bij een BOVAG-rijschool lessen in de vorm van een pakket vooruitbetaalt, krijg je garantie! Mocht je rijschool onverhoopt failliet gaan, dan zorgt het BGF ervoor dat je schadeloos wordt gesteld.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
06 2818 2559
info@warrenburg.nl