Rijbewijs voor camper

Kijk je er naar uit om lekker op vakantie te gaan met de camper maar twijfel je of jouw huidige rijbewijs hiervoor voldoende is? Welk rijbewijs of theorie examen je nodig hebt om in een camper te rijden hangt af van het maximale gewicht van de camper en het aantal personen dat je kunt vervoeren. 

Een camper rijbewijs halen

Heb je een camper of ga je op vakantie met de camper met een maximaal gewicht van 3500 kilo en mag je exclusief jezelf en maximaal 8 personen meenemen? Dan volstaat een rijbewijs B, welke je in bezit heeft voor jouw autorijbewijs als camper rijbewijs.

Het juiste camper rijbewijs voor een camper is afhankelijk van het maximale gewicht en het maximaal aantal zitplaatsen. Hier volgt een lijst met de verschillende rijbewijzen per categorie;

  • Rijbewijs B; Maximaal gewicht tot 3500 kilo en maximaal 8 zitplaatsen, jezelf niet meegerekend.
  • Rijbewijs C1; Maximaal gewicht tussen 3500 kilo en 7500 kilo. Maximaal 8 zitplaatsen, jezelf niet meegerekend.
  • Rijbewijs C; Maximaal gewicht mag meer dan 7500 kilo zijn. Maximaal 8 zitplaatsen, jezelf niet meegerekend.
  • Rijbewijs D1; Maximaal gewicht is nvt. Maximaal aantal zitplaatsen is 8 tot 16. Indien de camper langer is dan 8 meter dan heb je rijbewijs D nodig.
  • Rijbewijs D; Maximaal gewicht is nvt. Maximaal aantal zitplaatsen mag meer dan 16 zijn. 

Ga je binnenkort op vakantie met en camper en beschik je nog niet over een camper rijbewijs? Bekijk het werkgebied van Warrenburg en maak dan nu een afspraak of laat je informeren.

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl