Autisme, ADHD of faalangst?

Je rijbewijs halen met autisme, ADHD of hevige faalangst? Dit is mogelijk, waarom niet?

Iemand die Autisme, PDD-NOS of het Syndroom van Asperger heeft, leert en denkt op een andere manier dan iemand die dat niet heeft. Daardoor lopen ze in deze hectische maatschappij nogal eens tegen problemen of onbegrip aan.

Het rijbewijs halen, komt op een moment ook aan de orde. Omdat het verkeer erg hectisch is heeft iemand met autisme daar meer moeite mee. Dat betekent zeker niet dat het niet mogelijk is. Ook iemand met autisme kan prima deelnemen aan het verkeer, vaak juist heel goed. De rijlessen zullen echter bij voorkeur aangepast moeten worden aan de andere manier van waarnemen en denken.

Rijbewijs halen met Autisme of ADHD

Mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen Bij Warrenburg.nl rijopleidingen is Paul van de Warrenburg erkend instructeur Autisme en ADHD ook is hij gediplomeerd faalangstinstructeur.

Juiste begeleiding en aanpak

Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het heel goed mogelijk het rijbewijs te halen. Mensen met autisme leren en denken anders dan mensen zonder autisme. Om een rijles-kandidaat goed te kunnen begeleiden op weg naar zijn of haar rij-examen, is het van belang om zijn of haar manier van denken te begrijpen. Paul van de Warrenburg denkt goed mee met de leerling en probeert op een prettige, overzichtelijke manier de complexe manier van het autorijden te leren.

De essentie van de aanpak van begeleiding van mensen met autisme zit hem in het zo duidelijk en concreet mogelijk zijn, stap voor stap. Ook rijles-kandidaten met andere problemen profiteren van een dergelijke benadering. De methodiek "Geef me de 5" die door Colette de Bruin is ontwikkeld, heeft veel toegevoegde waarde gehad in het rijden. De rijlessen worden gestructureerd gegeven met duidelijke uitleg. De instructeur is steeds hetzelfde en is erg geduldig. Ook is het geen probleem om de vorderingen en/of problemen terug te koppelen aan de ouder(s) of begeleider. Door dit te blijven toepassen hebben mensen met autisme een goede begeleiding tijdens de rijlessen.

Meer lezen?

Meer informatie over rijles en Autisme op www.rijles-en-autisme.nl

Meer informatie over Spectrum Nederland op www.spectrumnederland.nl

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl