Rijden met een aanhangwagen

Wil je graag gaan rijden met een aanhangwagen en vraag je jezelf af over welk rijbewijs je moet beschikken om met een aanhanger, caravan of oplegger achter je auto te rijden? Afhankelijk van de maximale toegestane massa en het voertuig dat de aanhanger trekt moet je beschikken over rijbewijs B of BE.

Toegestane massa en aanhangwagenrijbewijs

De toegestane maximale massa is het lege gewicht + het maximale laadvermogen. Wanneer een aanhangwagen bijvoorbeeld beschikt over een maximaal toegestane massa van 1000 kilo en de aanhangwagen zelf 250 kilo weegt, is het maximale laadvermogen nog 750 kilo. 

Afhankelijk van de toegestane maximale massa wordt er onderscheid gemaakt tussen rijden met een aanhangwagen met rijbewijs B en rijbewijs BE.

Aanhangwagen met rijbewijs B

Beschik je over een rijbewijs B (autorijbewijs)? Wist je dat je met je rijbewijs B ook een aanhangwagen mag trekken. Echter zitten hier wel beperkingen aan;

  • Je mag een aanhangwagen trekken van maximaal 750 kilo. Deze 750 kilo bestaat uit het lege gewicht en het laadvermogen.
  • Daarnaast is het mogelijk om een aanhangwagen te trekken van meer dan 750 kilo, echter mogen de auto en aanhangwagen samen niet meer wegen dan 3500 kilo. Dit is inclusief laadvermogen. 

Aanhangwagen met rijbewijs BE

Wil je graag een grote aanhangwagen trekken en beschik je nog niet over je rijbewijs BE? Haal je rijbewijs BE bij Warrenburg Rijopleidingen binnen een dag. De voordelen van een rijbewijs BE zijn;

  • Een aanhangwagen trekken van een maximale toegestane massa van 3500 kilo. Deze bestaande uit het lege gewicht en het laadvermogen.

Wist je dat onder bepaalde voorwaarde je ook meer dan 3500 kilo mag trekken? Informeer naar de mogelijkheden.

Aanhangwagenrijbewijs

Graag je aanhangwagenrijbewijs halen?

Ben je van plan om binnenkort met een aanhanger of caravan op pad te gaan en beschik je nog niet over het juiste rijbewijs. Een tryout van 1.5 uur kun je al doen vanaf € 75,- en een volledige dagopleiding kost je € 555,- waarbij de lunch en het examen zijn inbegrepen.

Gedragscode Rijscholen
Gedragscode Rijscholen
Met deze gedragscode weten leerlingen en eventueel ook hun ouders precies wat ze van onze rijschool mogen verwachten. Volledige transparantie dus.
CBR - RIS
Rijopleiding In Stappen
Een vaste procedure en lespatroon conform de eisen en voorwaarden welke het CBR stelt in de zogenaamde Rijprocedure B (B geeft de categorie aan).
2toDrive
2toDrive
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag waarop je 17 bent geworden mag je rijexamen doen.
KGI-opleiding
De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.
Warrenburg.nl Rijopleidingen
Mierloseweg 309-A
5707 AK Helmond
0492-747103
helmond@warrenburg.nl